افرادی که با رزین کار می کنند اطلاع دارند که برای کار رزین و استفاده از قالب می توانند از قالب هایی که مخصوص این کار می باشد و در مقالات قبلی توضیح دادیم استفاده کننده اما برخی این سوال را می پرسند که آیا می توان با رزین بر روی شیشه کار کرد؟ آیا رزین به شیشه می چسبه . به دلیل اهمیت این سوال تصمیم گرفته ایم تا در این مقاله به بررسی عمیق درباره کار با رزین بر روی شیشه و اینکه آیا رزین بر روی شیشه می چسبه یا خیر بپردازیم. تا انتهای این مقاله با آموزش رزین همراه ما باشید:
آیا رزین به شیشه میچسبه ؟
درست است که شیشه به دلیل سطح صیقلیای که دارد، چسبندگی کمتری نسبت به ام دی اف روکش دار به رزین خواهد داشت.ولی زمان کار با رزین اپوکسی چوب این نکته از نظر دوستان پنهان می ماند که در مرحله آخر و زمان خارج کردن کار نهایی، نیاز به اعمال فشار به ناحیه مشترک بین شیشه و رزین اپوکسی داریم و همانطور که میدانید شیشه مقاومت خوبی در برابر فشار وارده ندارد و خواهد شکست.لذا جدا از خطر کار با شیشه شکسته شده، متحمل هزینه نیز خواهیم شد چون ممکن است این کار به سختی انجام شود. پس در زمان کار با رزین اپوکسی چوب، انتخاب شیشه به عنوان قالب حتی با استفاده از چسب جداکننده به دلیل ماهیت شکنندگی شیشه صحیح نمی باشد.
آیا می توان از ظرف شیشه ای برای همزدن رزین و هاردنر استفاده کرد؟
چهار نوع ظرف پیشنهادی، مناسب برای همزدن رزین و هاردنر:
۱. ظروف پلیاتیلن (PE)؛
۲. ظروف شیشهای؛
۳. ظروف استیل؛
۴. ظروف آلومینیومی
بهنظر شما پرمصرفترین، ارزانترین و دردسترسترین گزینه، کدام است؟
ظروف شیشهای معمولاگرانقیمت هستند و ممکن است در محیط کارگاهی بشکنند.ظروف استیل و آلومینیوم هم مناسباند، بهشرطی که گوشهها و زوایا منحنی باشند و رزین در آنجا جمع نشود. س گوشهها و زوایای ظرف هم تأثیر شگرفی در تجمع رزین دارند.پس ظروف پلیاتیلن بهترین گزینه هستند.
بهتر است از چه نوع ظرف پلیاتیلنی برای مخلوط کردن اپوکسی و هاردنر استفاده کنیم؟
در آزمایشگاههای شیمی لیوانهای مدرجی از جنس شیشه وجود دارد که به آن بشر میگویند. بشر وسیله بسیار مناسبی برای اختلاط است که جنس پلیاتیلنی آن هم موجود است و میتوانید از فروشندگان لوازم آزمایشگاهی، در اندازههای مختلف تهیه کنید.
چگونه رزین را از قالب جدا کنیم؟
برای قالب گیری رزین اپوکسی ، نیاز به قالب هایی داریم تا پس از خشک شدن رزین اپوکسی ، به راحتی از آن جدا شوند تا به محصول ما آسیب نزنند.
قالب های سیلیکونی:قالب های سیلیکونی از پر استفاده ترین قالب های ساخت وسایلی چون جواهرآلات ، گردنبند و … هستند.از مزایای آن ها می توان به قابلیت استفاده چندباره ، مقاوت در برابر حرارت و تنوع شکل بالا اشاره کرد.علاوه بر آن این قالب ها مقزون به صرفه بوده و در نچسبیدن به رزین خوب عمل می کنند اما در مقابل باید توجه کنید که برای ساخت اشیا بزرگ رزینی کاربرد ندارند.
چسب های قالب گیری:یکی از راه های نچسبیدن قالب به رزین استفاده از چسب های قالب گیری است.این نوارچسب ها ارزان تر بوده و در محصولات بزرگتر نیز استفاده می شوند.
پلاستیک پلی اتیلن:از مزایای این نوع پلاستیک که عملکرد خوبی در نچسبیدن به رزین دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مقاومت و استحکام بالا
- قابلیت استفاده مجدد
- مناسب برای سازه های آبستره
آیا رزین اپوکسی سمی است؟
با توجه به تحقیقات انجام شده کارشناسان بر سمی بودن رزین اپوکسی به این نتیجه رسیدن که خود رزین اپوکسی خطری ندارد و رزین اپوکسی در حال پخت و بخار و گازی که بر اثر پخت آن حاصل می شود سمی و سرطانزا می باشد. هرچند هد مواد شیمیایی خطرهایی دارد و به هنگام کار کردن با آن باید تمامی نکاتی ایمنی و موارد بهداشتی را رعایت کرد تا دچار آسیب دیدگی نشد.
دقت کنید این که می گوییم رزین اپوکسی سرطانزا و سمی می باشد و باعث بروز حساسیت های پوستی می شود همه صحبت زمانی است که رزین اپوکسی و هاردنر سخت نشدهاند. پس از سختشدن در صورت رعایت نسبت اختلاط صحیح و استفاده از مواد استاندارد و تایید شده، تقریبا مشکلی نخواهند داشت.
در کار با رزین اپوکسی دو دسته از افراد در معرض خطر می باشنر یکی افرادی که در این عرصه تازه کار هستند و افرادی که سالیان سال با رزین اپوکسی کار می کنند و شرایط ایمنی را رعایت نمی کنند.
آموزش رزین روی ظرف
نوعی رزین اپوکسی در دنیا تولید میشود که گواهی استفاده غذایی دارند؛ به این معنی که خطری برای سلامت انسان ندارد و اگر داخل آن مواد غذایی سرو شود، مثل لیوان و بشقاب و…، مشکلی ایجاد نخواهد شد. ولی متأسفانه این نوع رزین، در ایران در دسترس عموم متقاضیان نیست و قیمت بسیار گزافی دارد. درهرحال پیشنهاد کارشناسان در این زمینه این است که برای ساخت ظروف غذایی از رزین اپوکسیای که Food Grade نیست استفاده نکنید. برای کار با رزین اپوکسی از دستکش لاتکس استفاده کنید؛ دستکشهای لاتکس بهدلیل جنس خاصشان مشکلی در استفاده از رزین نخواهند داشت.همچنین بهدلیل اینکه فرم دست را به خود میگیرند، بهترین گزینه برای کار با رزین اپوکسی هستند. اما دستکشهای پارچهای بههیچوجه مناسب کار با رزین نیستند.
طرز استفاده از رزین
رزین و هاردنر را به میزان دقیق که وزن کردیم بهآرامی با چوب بستنی هم میزنیم و نکتهای که اکثراً رعایت نمیکنند این است که رزین به دیوارهها و کف ظرف میچسبد و باید با کمک چوب بستنی بهخوبی از دیوارهها مخصوص از لابهلای شیارهای لیوان یکبار مصرف و کف ظرف کنده شود و با هاردنر حل شود، توصیه میکنم زمانی که اپوکسی را روی کار میریزید قطرات آخر ظرف را روی کار نریزید چون احتمال دارد رزین از شیارها خارج شود و خوب هم نخورده باشد. حداقل ده دقیقه تمام مخلوطتان را هم بزنید بهطوریکه که تمام محلول بهطور یکدست هم بخورد . وقتیکه رزین را در هاردنر ترکیب میکنیم رزین غلیظتر است و کمی کدر میشود، ولی جای هیچ نگرانی نیست.
کاملا طبیعی است آنقدر ترکیبتان را هم بزنید تا به شفافیت اولیه برسد. هر رزین یکزمان سخت دارد که بستگی به مارک رزین از 7 الی 8 ساعت تا 24 ساعت زمان میبرد تا خشک شود. البته رزینی که کیفیت پایین دارد زود خشک میشود؛ برای رزینی که 24 ساعته خشک شده، لایههای درونیاش حداقل یک هفته زمان می برد تا کامل خشک شوند. توصیه میشود که اگر از این هنر کسب درآمد میکنید از مشتریانتان زمان بگیرید که حداقل یک هفته از اجرای کارتان گذشته باشد که لایههای درونی کامل خشک شده باشد.
کارگاه سازه های چوب و رزین (وودگلس)
یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد به چشم می خورد گرایش سازه های چوب و رزین(وودگلس) ، است . آکادمی معماری داخلی آرت کانر با برگزاری کارگاه سازه های چوب و رزین(وودگلس) به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند ، پس از پایان دوره ، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0